Carstens Fotodagbog fra Azoerne

2. oktober, 3. oktober, 4. oktober, 5. oktober, 6. oktober, 7. oktober, 8. oktober, 9. oktober, 10. oktober, 11. oktober, 12. oktober, 13. oktober, 14. oktober, 15. oktober

Tirsdag d. 10. oktober 2006

Pokkers internetforbindelsen skulle fornyes og jeg havde selvfølgelig ikke kortet med nede i baren... Så opdateringen kommer altså først på d. 11.

Dagen i dag skulle vi så øst om øen. Vi ville lige komme forbi Lagoa das Furnas, som vi også var forbi d. 4. oktober - men vejret i dag ser ud til at være meget bedre...

Et udsigtspunkt, hvor man lige kan se ned på en lille natur "strand". Byen i baggrunden er Villa Franca do Campo.

Den første rigtige strand på øen ligger ca 5 km fra vores hotel.

Vores strande i Danmark burde også have sådan et skilt som man ser til højre i billedet. Så kunne man nok slippe for de værste hundehoveder... ;o)

Og så den anden side af stranden...

Så er vi ved Lagoa das Furnas. Ser lidt bedre ud i dag, end første gang...

Badeænder???

Denne kirke ser meget anderledes ud end alle de andre kirker vi har set. Den ser mere Europæisk i stil. Kirken så noget hærget ud og der vokesede buske ud fra toppen af kirketårnet.

Hvis man kigger godt efter på det første sø billede kan man faktisk godt se kirken på det.

Byen Furnas, der ligger i samme vulkankrater som søen.

For at komme til dette udsigtspunkt krævede det at man fandt den rigtige vej gennem Furnas. Der er tre hovedveje ind/ud af byen. Den ene kom jeg fra, den anden fandt jeg hurtigt, men den sidste - som vi skulle ud af - tog det mig forp.... 20 min. cirkulation og flere rundture i byen at finde... arghhh!

Mange af billederne er taget fra de udsigtspunkter vi stødte på hen ad vejen.

Hovedvejene er generelt ret gode, og brede nok til at to biler kan passere uden problemer, minder meget om mindre danske landeveje - bortset fra at der er ret så mange sving, og det går en del mere op og ned. Det var sjællendt jeg kom op i 4. gear... ;o)

Så nåede vi til byen Povoação, som for en gangs skyld lå helt nede til vandet...

5 min. senere kommer skyerne ud fra bjergene...

Lidt oppe i højderne så vi denne fantastisk flotte regnbue... man skulle nok have været der for virkelig at se hvor flot den var.

Udsigten fra en af deres utrolig flotte rastepladser.

På denne del af øen gør de virkelig noget særligt ud af deres restepladser - det er nærmest små botaniske og veltrimmede haver - og så små er de faktisk heller ikke.

Close up af nogle af blomsterne - desværre er vi jo på Azoerne efter at næsten alle blomster er afblmostret.

Dette er stadig samme rasteplads. Som man ka se har de nærmest åben køkken. Der var adskillige grillpladser og der var vaske med rendende vand. Pladserne er ikke kun lavet for turisternes skyld - de lokale bruger i udpræget grad stederne om søndagen, hvor de griller.

Nyt udsigtspunkt/rasteplads/botanisk have... Desværre var det nu blevet overskyet og det småregnede - nitte... :o(

Nyt udsigtspunkt/rasteplads/botanisk have... Dette er nok en af de østligste steder på øen.

Flot udsigt over det store Atlanterhav.

Og der var vel et par hundrede meter lodret ned fra det udsigtspunkt - det gibbede i hvert fald godt i min højdeskræk at stå tæt på rekværket for at tage nogle af disse billeder.

Endnu en flot rasteplads. Denne lå dog til en forandring i en kløft, med en bæk løbende i bunden og vandfald fra siderne - utrolig smukt.

Så er solen ved at gå ned over den lille by Porto Formoso...

Et sidste udsigtspunkt hvor jeg fangede dette. Det er et panorama billede jeg har sat sammen af flere billeder, men det er ikke gjort helt godt - men godt nok til at give en fornemmelse af hvor flot det var at være der :o)

Dagens sidste billede...


Næste dag: 11. oktober